Another great RocketTheme Joomla Template brought to you by the RocketTheme Joomla Template Club.

Gamla nyheter

Hem
Lite om FondenAlternativet.nu PDF Utskrift E-post
2009-01-31
Hej. vi såg att Arash "eAnarcy" hade postat nåt om fonden på Alternativ.nu .. så vi tänke vi kunde slänga upp ett litet Hej! för det var så länge sedan vi gjort något nytt på den här sidan. Uj jag skäms lite hur lata vi varit med det.. men..
Hej Hej!
För er som inte vet något om oss kan jag berätta att "vi" just ikväll här är David, Emil, Emma, Ilja och Arach som bor upp på kullen här borta. Kojorna våra ligger i Hanveden, en skog  ganska nära stockholm. Lite söder om tullinge och så ner mot typ jordbro, men vi bor på norr sidan. vi kallar den Hunnerskogen.
Här är helt ok att bo för tillfället. Vi har just städat ordentligt, bytt takstocken take.jpginupp.jpgoch satt upp några kökshyllor kok.jpgGlitter.jpg

Emma klinkar suggestivt, lungt o fint på gitarren, elden sprakar i kaminen och grabbarna snackar om det nu kan va sant att någon i England kan vakendrömma om framtiden och om bästa tekniken att komma in. Morgon meditationen verkar vinna över att skriva drömdagbok.

Fonden var det jag skulle berätta om ja.. Den e en viktig del av vår plan. Tanken är väl en gemensamt reglerad juridisk person som ägare, att kunna vara med utan att behöva äga själv med allt vad ansvar det för med sig. Man måste va så djävla duktig och vara med med alla papper jämt. Såhär tänkte vi att man kunde turas om att sköta byråkratin så att man kunde få lite tid och utrymme över till att leva i tidlöshet och magi. Lite som ett appelsinskal som skyddar det mjukare innuti. Och så kan ju vi som har struntat i att betala trängselavgifterna också få va med och kunna göra nånting och få snurra lite mer på energin.
Som man kan se i stadgan går det hela mycket ut på att skapa ett lokal demokratiskt forum för oss som är berädda på och vana vid att arbeta lite för att få det vi vill ha. Något att verka lite effektivt i. Pengar från sjyst "Näringsdrivande verksmhet" är menat att gå till att friköpa loss jord att leva på och verka ifrån och till fri kultur veksamhet. Allt är tänkt att ske i lokalföreningar som håller pengarna de tjänt lokalt tills den internationella funktionen köper loss marken som sedan inte kan säljas mer. Liksom frisk hud organiskt blir till av sin egen inneboende kraft av lust till lugn och lek. En vegetarisk dröm med kära djur. En drömmande kreativ bakterie kultur, ut kristallicerad över hela bollen jämt.

Det finns en länk på menyn uppe till vänster.

Jag lovar.. vi jobbar faktiskt på det här. Det är inget skämt!

Just nu håller vi på med drömövningar, sociala processer, politiskt revirpinkeri och med att skruva ihop en näringsdrivande förening för att dra igång maskinen med. Det centrala ellementet i den är en funktion..där föreningen skall erbjuda en kreativ tummel plats med ingångs lånekassa och gemensam bokföring service. Man skall kunna dra igång en liten verksamhet av vilken en självbestämd del av vinsten avsätts till en fondens start kassa.  En liten del till föreningen i sig, vilken skall verka kulturellt i fondens ställe tills den startat och övertar. Man skall dock kunna ta sin rörelse och gå om man vill. Om servicen sen blir populär kan vi snart se moder skeppet stiga.

Då kan GulleGubben på alternativ.nu som var orolig för att vi var ute efter att lura blåögda på bidrag få glädjande anledning att tiga.

Om man verkligen tror på sin sak kan man ge med övertygelsen att man skall få i gemensam sak utan att hålla ängsligt i sin kontrollspak. eller hur?
Vi är övertygade om, att om det skall gå att fixa en storry där vi skall få gå ur det hela med hedern i behåll får vi alla vi som vill vara med, lägga manken till att offra och suga i. Om det ska gå så måste tiden vara mogen och vi arbeta på helt annat sätt än ur de gamla goternas magilösa filosofi. Här gäller bärplans fart. Några kan snacka och kalla allt de själva inte förstår flum och dumt men det är inte de som bygger världen nu om den skall byggas utan vi. Så det spelar ingen roll om de snackar. Det är snarare så att det är de som visar sig vara lite utan koll.

Men ni som förstår och kanske vill vara med och bygga bo, arbeta eller bara ha lite feeadback från oss troll.. Hör av er eller använd vårt forum för att säga något skumt. Jag själv är just nu inte där så mycket för jag är ännu maskin repratörn.. men Emil och Arash är där ibland. Internet och skogen ni vet.. men om det lyckas och du ser det här har jag skrivit det med telefon! ;)
Och skickar du ett mail och vill så kan det väl hända att du blir bjuden i vår när vi håller fest.
Nu har vi ätit, sjungit, grälat, kramats och gått att sova..pojkasnus.jpg men innan vi somnar.. hällsar vi alla så gott och tjuter glatt att Skogen är Bäst!!
Gonatt !!
 
< Föregående
Be Cool Do Love Mice!